Contact Josan Biofeedback

Biofeedbacktherapie

Biofeedbacktherapie is een behandelmethode bij spanningsgerelateerde (pijn)klachten die probeert inzicht te geven in de wijze waarop het lichaam reageert onder diverse omstandigheden.

Ons lichaam reageert continu op wat we denken, op wat we doen en op wat we voelen. Vaak zijn deze lichaamsreacties functioneel, maar soms ook niet. In dat laatste geval is het nodig dat we leren ons lichaam weer in evenwicht te krijgen.

Tijdens de meting zijn deze signalen zichtbaar op een computerscherm, zodat zowel de therapeut als de cliƫnt een continu beeld krijgen van wat er in het lichaam gebeurt. Het effect van de manier van ademen, de zithouding, geconcentreerd nadenken, een positieve of negatieve gedachte etc. is direct zichtbaar. Het uiteindelijke doel is dat je je eigen lichaamssignalen leert herkennen en bewust leert controleren. In eerste instantie met behulp van biofeedback apparatuur, later ook zonder apparatuur. Naast biofeedbacktechnieken krijg je ook methoden aangeleerd om beter te kunnen ontspannen. Afhankelijk van de klacht zal ook aandacht besteed worden aan de leefstijl, de manier van omgaan met de klachten en de energiebalans.

Biofeedbackbehandeling kan ingezet worden bij o.a. spanningsklachten, hyperventilatie, (hoofd)pijnklachten, slaapproblemen en angstklachten.

NAH Relatie Individueel Verte

Design: Dexo | Moniek Peijnenburg